Seværdigheder i Barcelona

Barcelona har en masse attraktioner at byde på: museer, strande, restauranter og meget mere. Her er en liste over de mest populære attraktioner i Barcelona og i nærheden.

Barcelona er en malerisk by fuld af historie og kultur. Det er hovedstaden og den næststørste by i Spanien, med 4 millioner indbyggere. Barcelona har nogle af Europas bedste strande samt hjemsted for mange gode museer. Det kan være en af de mest besøgte byer i Europa!

Hvad er den bedste måde at udforske Barcelona på?

Barcelona er en stor by, og den har meget at byde på. Den bedste måde at udforske Barcelona på er ved at udforske forskellige kvarterer. Du kan starte i den gamle bydel, tage en spadseretur i kvartererne Gracia eller Sarria og afslutte din dag på stranden i Barceloneta.

Der er så mange måder at udforske Barcelona på, men vi har givet dig de bedste kvarterer, som du kan besøge.

5 seværdigheder i Barcelona du MÅ se

#1 – Parc Güell

Gaudi var en catalansk arkitekt og betragtes som et af de bedste eksempler på organisk arkitektur. Parken indeholder en række af hans strukturer som lækkerhedspavillonen, mosaikken og flisebelagte bænke og mere.

Parken er beliggende i et forhøjet område i udkanten af Barcelona. Den varierede topografi byder på spektakulær udsigt i alle retninger fra udsigtstårnene på dets højeste punkt, Montjuïc, til dens brede lavere udsigter til bjergene i fjerntliggende Serra de Collserola.

Parc Güell er et kompleks med kunstnerisk værdi, der blev designet af Gaudi, der var blevet påvirket af engelsk og japansk arkitektur, da han designede dette websted.

Denne park blev bestilt af Eusebi Güell for hans arbejdere og deres familier, men den blev aldrig brugt som oprindeligt tiltænkt.

#2 – Casa Mila

Casa Mila er et af de bedste eksempler på den modernistiske arkitektoniske bevægelse.

Dette hus var et samarbejde mellem Josep Maria Jujol og Gaudí. Det blev oprindeligt designet som et landsted for hans familie, men det blev til sidst solgt til en velhavende tekstilproducent, derfor vævningerne på stedet.

I dag er Casa Milà et Art Nouveau -museum og UNESCOs verdensarvsliste.

#3 – Sagrada Família

I 1878 blev der afholdt en konkurrence om at designe en ny katedral i Barcelona. Det vindende design var af den spanske arkitekt Antoni Gaudi. Byggeriet af Sagrada Familia startede i 1882, og det er stadig i gang.

Det siges, at Gaudi havde en vision fra Gud om at bygge denne kirke, og at den vil være fuldstændig, når Kristus en dag kommer tilbage til sit andet komme.

Færdiggørelsesdatoen for byggeriet er blevet forsinket mange gange, men det er nu sat til 2026, 150 år efter Gaudis død.

Katedralen vil have 18 tårne, når den er færdig, stående på 18 etager høj hver med sin egen facade lavet af sten, keramik, farvet glas eller smedejern.

#4 – La Pedrera & Casa Batlló

La Pedrera er en berømt catalansk modernistisk bygning, bygget af Antoni Gaudí. Husets design og dets strukturelle system var revolutionerende for tiden og podede gamle arkitektoniske teknikker med traditionelle forståelser af naturlige fænomener som lys og vand.

Casa Batlló er en modernistisk bygning bygget i 1904 af Pere Falqués, en industrimand, i udkanten af Barcelona og designet af Antoni Gaudí. Denne fantastiske bygning er blevet et af de mest berømte værker fra denne produktive arkitekt.

#5 – Udforsk Montserrat klosteret

Montserrat kloster er et berømt benediktinerkloster i Catalonien, Spanien.

I år 988 blev benediktinerne tvunget til at flygte fra Catalonien, og de søgte tilflugt i bjergene i Montserrat. Munkene byggede deres første kapel på et klippefyldt næs med udsigt over Barcelona og dets havn.

I dag kan man besøge klostret og dens sorte Madonna, ligesom man kan gå på mange forskellige utroligt flotte vandreruter på bjerget.

God tur

Afslutningsvis er Barcelona et godt sted at besøge, uanset hvilke seværdigheder man besøger. Byens skønhed er ikke svært at se, og det er en oplevelse, som alle bør have mulighed for at nyde.