Sagrada Família kirken i Barcelona

Sagrada Familia er en romersk -katolsk kirke i Barcelona, Catalonien, Spanien. Det er designet af Antoni Gaudí og er i øjeblikket under opførelse. Det har været under opførelse i over 130 år på grund af arkitektens død.

Sagrada Familia er et verdensberømt symbol på Barcelona og Catalonien. Det har været et ikon for catalansk kultur siden 1882, da byggeriet begyndte på kirkens første stenstruktur.

Grundlæggende om Sagrada Família

Sagrada Família er Antoni Gaudís mest ambitiøse projekt, og det der eksemplificerer modernismebevægelsen. Bygningen er stadig under opførelse og vil ifølge eksperter først stå færdig i 2026.

Inden for Barcelonas gotiske kvarter skiller Antoni Gaudís mesterværk sig ud som et fyrtårn af modernitet. Sagrada Família blev bygget til at være en katolsk kirke, men den er også symbolsk for catalansk nationalisme.

Et team af arkitekter ledet af Gaudí startede arbejdet med Sagrada Família i 1882 med den hensigt, at det ville være Barcelonas store katedral. Det blev indviet som en mindre basilika af pave Benedikt XV i 1922, men det er endnu ikke færdigt, med opførelse af facaden stadig i gang

Layout og struktur af Sagrada Família

Opførelsen af la sagrad familia i Barcelona er et stort og dyrt projekt. Projektet startede byggeriet i 1882, og arkitekten Antoni Gaudí fik ansvaret for at designe det.

La Sagrada Família ligger i udkanten af Barcelona. Det tog Gaudí mere end 25 år at færdiggøre sit design til denne kirke, der næsten er som en levende organisme, der består af en række former, former og farver.

Konstruktionen af la sagrad familia, der startede i 1882, har været i gang i mere end 130 år nu og stadig ikke afsluttet.

Sådan kommer du til Sagrada Família Barcelona

Hvis du planlægger et besøg i Sagrada Familia, anbefaler vi på forhånd at købe billetter online.

Der kan købes to typer entrébilletter: individuel og gruppeadgang. Individuelle adgangsbilletter giver dig mulighed for at komme ind på Sagrada Familia på egen hånd, og gruppebilletter giver dig mulighed for at komme ind med maksimalt 15 personer.

Den bedste måde at komme til Sagrada Familia er til fods fra Plaza Espanya Metrostation (på L3 -linjen) eller på den ikoniske Tramvia Blau fra enten Plaça Catalunya eller Plaça Universitat.