Seværdigheder i Barcelona – 3 steder du MÅ se

Barcelona er en af Middelhavets perler og et besøg værd næsten uanset hvor du kommer fra. Her er der rig mulighed for at opleve den spanske kultur, spise lækker mad, bade ved skønne badestrande eller endda køre en tur op i bjergene og stå på ski! Men først og fremmest skal du tage til Barcelona for at opleve den fantastiske kultur og atmosfære der findes omkring den smukke arkitektur, der i den grad har sat sit præg på byen. Barcelona er arkitekternes by og det er selvfølgelig det, du skal have for øje, når du besøger byen!

Der er utrolig meget at se i Barcelona, men her er 3 steder, som er et absolut must og som du da også helt sikkert vil have stødt på i næsten i hvilken som helst rejseguide. Du må simpelthen ikke tage hjem, førend du i det mindste har overvejet at besøge disse smukke, seværdige steder.

1. La Sagrada Familia

Der er ingen vej udenom og du kan da næsten heller ikke undgå La Sagrada Familia. Barcelona er Gaudi’s by og La Sagrada Familia katedralen er om muligt Gaudi’s absolutte mesterværk. Gaudi kom dog aldrig selv til at opleve katedralen, som han havde forestillet sig den. For efter 140 år er man stadig i gang med at bygge den! Dette storslåede og helt unikke bygningsværk har så mange fantastiske og spændende detaljer at man forventer at bygge lidt endnu, førend katedralen forhåbentlig står færdigt i 2026. Den dag vil det være verdens højeste kirke og så absolut en af de mest unikke og fantastiske af slagsen!

La Sagrada Familia er den mest besøgte seværdighed i Barcelona og det kan være en god idé at købe billet på forhånd, så du er sikker på at få plads. Det er dog besværet værd og du må endelig ikke snyde dig selv for denne oplevelse!

Er du vild med Gaudi kan du også besøge Parc Guell (La Pedrera), som er en smuk og anderledes park designet af Gaudi, Du kan også besøge bygningerne Casa Amatller og Casa Batlló, eller Casa Mila, der er med på UNESCO’s verdensarvsliste, eller du kan køre ca. 20 minutter udenfor Barcelona til Colonia Guell og se en mindre kendt men helt fantastisk kirkekrypt, som Gaudi brugte som eksperimentarium – her afprøvede han sine idéer, som senere blev en del af arkitekturen i La Sagrada Familia og La Pedrera. Kirken her blev aldrig færdig, men krypten i sig selv er en helt unik og storslået oplevelse i sig selv!

2. Triumfbuen og Parc de la Ciutadella

Triumfbuen i Barcelona er designet i neo-maurisk stil af den modernistiske arkitekt Josep Vilaseca. Dette smukke og meget interessante bygningsværk blev opført i 1888, hvor det fungerede som indgang til verdensudstillingen, der fandt sted i Parc de la Ciutadella. Triumfbuen i sig selv er et imponerende smukt bygningsværk, men det er nok parken bagved, der virkelig stjæler de flestes hjerter. Parc de la Ciutadella er en tidligere fæstning, der over mange år er blevet ombygget til det, der i dag er Barcelonas største og mest besøgte park. Den er da også så absolut et besøg værd!

I parken kan du komme på den mest fantastiske gåtur. Et absolut yndlingsspot må være det store springvand og vandfald, La Cascada. Springvandet blev bygget af arkitekten Josep Fontsére og hans medhjælper – en ung aktitektstuderende, som senere skulle blive vores kendte Antoni Gaudi. Fonsére var inspireret af Fontana di Trevi i Rom, men den version han byggede her, blev ikke blot større, men også langt mere imponerende. Om end en smule i overkanten i sammenligning, men smukt det blev det!

Ud over springvandet finder du mange museer, en smuk sø, det catalonske parlament og ikke mindst en af Europas største zoologiske haver!

3. Fundació Joan Miró

Selv om Gaudi nok er det navn, du vil høre mest i Barcelona, er han langt fra den eneste store arkitekt, der har sat sig præg på Barcelona. På Miro museet kan du lære hvordan arkitekten Joan Miró i den grad har sat sit præg på byens arkitektur og bybilledet i det hele taget. Museet har Miró også selv sat sit præg på, så det passer til de mange kunstværker, du kan se udstillet indenfor.

Tror du ikke, at du har set noget af Miró før, så tro om igen. Du har nemlig helt sikkert ikke været i Barcelona uden at besøge Ramblaen (og ellers er det på høje tid) og her ser du selveste Miró’s smukke mosaikker på gaden! Et besøg på museet vil helt sikkert vise dig, at der er meget mere Miro i byen, end du lige havde troet!