Træt af ventetiden i lufthavnen og den lange flyvetur? Her er 10 tips til at få ventetiden til at flyve afsted

De lange rejser, uanset om de er med fly, tog, bus eller båd, har altid en stor portion ventetid indbygget.

Ventetid kan være træls og føles som decideret spild af tid, hvis man ikke har noget fornuftigt eller underholdende at give sig til.

Her får du ti forskellige tips til ting du kan lave, som kan fylde ventetiden ud, på en fornuftig og underholdende måde.

# 1. Lyt en god bog

Du kan mange steder ganske gratis, lytte til en god bog.

Biblioteket er helt gratis og giver adgang til mange gode bøger. Du låner dem på samme måde som de fysiske og kan låne max tre om måneden. Ud over de tre, er der et antal bøger som du frit kan låne, uden at de tæller med. Desværre er det ikke alle bøger du kan låne. Især nye bøger er der ikke så  mange af. Til gengæld har de mange klassikere, du kan vælge i mellem. Indtalingen kan godt være af lidt ældre dato, men hvis det ikke generer dig, er biblioteket en oplagt mulighed.

Der findes mange udbyder af lydbøger som du kan lytte via et abonnement. Ofte er der en gratis periode til at starte med. Tjek de forskellige udbydere ud, så du er sikker på at de har meget i din foretrukne genre.

Lydbøger er timevis af god underholdning i sig selv. det bedste ved lydbøger er at du kan lave andre ting samtidig.

# 2. Strik en bikini

Hvis du kan strikke i forvejen, er strikketøjet en oplagt mulighed på den lange rejse. Eventuelt ifølge af en god lydbog.

Hvis du ikke kan strikke, er de mange timer hvor du er tvunget til at sidde stille, en oplagt mulighed for at lære det. du skal nok ikke starte med at strikken en bikini. En god karklud er en fin begynder strikke mulighed.

# 3. Lær at tegne

Kan du tegne er det bare med at stoppe tegnehæftet og de gode blyanter i tasken.

Kan du ikke tegne, er de mange timer i lufthavnen og i flyvemaskinen, alt rigeligt til at lære det grundlæggende.

# 4. Begynd på en dagbog

Hvis du skriver dagbog i forvejen, så har du den sikkert allerede i tasken.

Hvis du ikke skriver i forvejen, kan du begynde nu. Du kan begynde på en dagbog som skal være resten af dit liv, eller bare en for denne rejse.

Når du har noteret dine tanker og alt det der optager dig, kan du udvide bogen ved at lave betragtninger. Du kan beskrive folk der, lige som dig, sidder og venter, eller du kan stille dig selv store spørgsmål, som du derefter kan forsøge at besvare.

En dagbog har ingen regler og er helt personlig. Hvad du skriver i den er helt op til dig selv.

# 5. Lav let gymnastik

Du kan naturligvis hverken rende rundt i lufthavnen, eller i flyvemaskinen og skiftevis lave vejrmøller og stå på hovedet. Men der er faktisk gymnastik som du kan lave, selv om du sidder på en stol i lufthavnen, eller i dit flysæde på flyet.

Din krop består af en hel masse knogler, led og muskler. Hverken knogler, led eller muskler har godt af at sidde helt stille i mange timer. Derfor kan du med fordel bruge tiden på at bevæge alle led og muskler, mens du sidder stille.

Et godt tips er at starte nedefra og bevæge dig opad. Start med dine tæer. Bevæg dem op og ned. Spred dem og saml dem igen. Gentag fem eller ti gange. Derefter er det anklernes tur. Op og ned og også i cirkler.

Fortsæt opad, med knæ, hofter, baller og så videre. Bevæg alle led og spænd alle muskler. Lav hver bevægelse fem eller ti gange.

Hele øvelsen tager muligvis kun 20 minutter, til gengæld er der ingen regler om hvor mange gange du må gentage øvelsen.

Din krop siger helt sikkert tak, når du når frem til din destination.

# 6. Sudoku i flere sværhedsgrader

Den klassiske sudoku med de ni felter, ni rækker og ni rum, findes i lette, mellem og svære udgaver. Hvis du ikke er så trænet kan du med fordel købe et hæfte der har alle sværhedsgrader.

Hvis du er øvet, kan du prøve at kigge på nogle af de sjove nye udgaver. Nogen har form som en stjerne, eller noget helt andet. De kan godt være en udfordring, selv om man føler sig temmelig god i den oprindelige sudoku.

# 7. Læs spændende artikler

Der er mange timer der skal slås ihjel. Hvis du har et emne som egentlig interessere dig, er det oplagt at bruge tiden på at læse artikler om emnet.

Hvis du er heldig findes der måske et magasin, som du kan købe i lufthavnen, som netop handler om det der interessere dig.

Alternativt kan du google emnet og bogmærke alle de artikler du finder om emnet. Du kan læse dem fra din telefon eller måske endnu bedre fra en ipad.

Ofte giver de gode artikler links til relaterede artikler. På den måde kan du bruge al ventetiden på rent faktisk at blive klogere, på et emne der i forvejen har din interesse, men som du normalt ikke har tid til at fordybe dig i.

# 8. Se en god film

Du kan med fordel downloade gode film hjemmefra. Synes du ikke rigtigt der er noget af det nye du gider se, kan du lave dig en liste over de gode film du har set, som du gerne vil se igen.

Ofte er der ikke tid i hverdagen, til at gense gamle film. Den lange ventetid er oplagt til netop at bruge på at se de gode film fra fordums tid.

# 9. Læs god litteratur

Tykke bøger med fantastiske fortællinger er uundværlige for læseheste. Er du ikke en læsehest kan det være at en novellesamling er noget for dig.

Der findes gode novellesamlinger af både nye og gamle forfattere og i stort set alle genre.

En novellesamling kan være din vej ind i litteraturen, eller tilbage til litteraturen, hvis det er en interesse, som du bare har forsømt.

Når du først er i gang med den gode bog, så glemmer du både tid og sted.

# 10. Spil sjove spil på din mobiltelefon

Hvis du virkeligt ikke ved hvad du skal lave, og intet herover har fanget din interesse, så har du heldigvis din mobiltelefon.

I appstore eller googleplay, alt efter hvilken telefon du har, kan du søge på gratis spil.

Der findes gratis spil i alle genre.

Nogen spil handler om at opbygge eller afdække en verden, ved at udføre forskellige opgaver. Den slags spil kan tage mange timer.

Andre spil er mere lige som klassiske casino spil, eller kabaler.

Under alle omstændigheder er der spil for enhver smag og mange timers gratis underholdning.