Spørgsmål og svar om Catalonien

Her kan du læse de oftest stillede spørgsmål om Catalonien, samt svarene hertil.

Hvad er de mest populære byer i Catalonien?

Catalonien er en region i det nordøstlige Spanien. Det består af fire provinser: Barcelona, Girona, Lleida og Tarragona. Den mest befolkede by i Catalonien er Barcelona med 1.652.000 indbyggere.

Barcelona var udgangspunktet for udviklingen af en mere samlet spansk kultur. Det førte til starten på en catalansk renæssance i det 19. århundrede, der oplevede udviklingen af folkelig litteratur og kunst. I det 20. århundrede blev Barcelona en af Europas vigtigste industribyer og kommercielle havne, især i Spaniens periode som verdensmagt efter 1. og 2. verdenskrig.

Hvor mange mennesker bor der i Catalonien?

En folketælling i Catalonien i 2017 viste, at der boede 7,5 millioner mennesker i regionen, en stigning på 0,7% sammenlignet med den tidligere undersøgelse i 2011. Undersøgelsen fandt også et naturligt befolkningsnedgang (eller negativ nettomigration) på 4%.

Hvor mange turister besøger hvert år Catalonien?

Turisme i Catalonien er en af de vigtigste sektorer for økonomien. I 2016 nåede turistankomster i Catalonien 38,1 millioner mennesker, med et gennemsnit på 8,4 millioner turister om måneden i løbet af året.

De vigtigste regioner for turisme i Catalonien er Costa Brava, Costa Daurada og Catalunya Central, der hvert år tegner sig for 77% af turisterne i Catalonien og 97% af hotelopholdskapaciteten.

Hvad er de bedste turistattraktioner i Catalonien?

Catalonien er en region i Spanien, der ligger mellem Middelhavet og Pyrenæerne. Det er berømt for sine fantastiske og maleriske landskaber, såvel som sin levestandard i høj kvalitet.

Hvis du besøger Catalonien, er der mange ting at lave i Barcelona. Udforsk Sagrada Família – et mesterværk af catalansk modernisme; nyd Cataloniens køkken på en lokal restaurant eller tapasbar; tag en rundtur i det gotiske kvarter; udforske byen til fods, på cykel eller med båd.

I Girona kan du besøge Castell de Montgri og katedralerne i Girona med deres middelalderlige arkitektur; udforske strande som Platja de Llongueras eller Platja del Miracle; gå op ad Collserola-bjergkæden (Cataloniens tredjehøjeste top); eller besøg en række andre vartegn.

Hvilke madretter spiser man ofte i catalonien?

Catalansk køkken er et traditionelt køkken i de østlige og nordøstlige regioner på den iberiske halvø. Det omfatter retter som escudella i carn d’olla, paella, samfaina, calçots og botifarra amb mongetes.

Catalonien har en rig arv af madtraditioner og opskrifter. De serveres normalt med traditionelle saucer som romesco, alioli eller sobrassada, som giver smagene en ekstra smag.

Hvad er det catalanske sprog catalansk?

Catalansk er et sprog, der tilhører den romanske familie af sprog. Det tales i Cataloniens region i Spanien såvel som i Andorra.

Hvad er Cataloniens hovedstad, og hvad er befolkningen i denne by?

Cataloniens hovedstad er Barcelona. Det har en befolkning på 1.621.000.

Befolkningen i byen Barcelona er 1.621.000. Det har i mange århundreder været det økonomiske og kulturelle centrum i Catalonien, og det er den næststørste by i Spanien efter Madrid.

Hvilke andre lande er i nærheden af Catalonien?

Catalonien er en autonom og suveræn stat beliggende i det nordøstlige Spanien. Det har en befolkning på 7,5 millioner mennesker og hovedstaden er Barcelona.

Regionen Catalonien omfatter fire provinser (Barcelona, Girona, Lleida og Tarragona) og dækker et areal på 32.114 km².

Det grænser op til Frankrig mod nord, Andorra mod syd-vest, Aragon mod vest og Valencia mod syd-øst.

Følgende lande er i nærheden af Catalonien:

Frankrig (i nord)

Andorra (i sydvest)

Aragon (i vest)

Valencia (i sydøst)

Hvorfor vil Catalonien gerne være selvstændige?

Catalonien er en region i Spanien, der har forsøgt at opnå sin uafhængighed i mange år. Det catalanske folk brænder meget for deres sprog og kultur. I de sidste stykke tid har de protesteret og forsøgt at få regeringens opmærksomhed. Disse protester er blevet voldelige med nogle mennesker, der kommer til skade eller dræbes.

Den spanske regering har ikke givet efter for Cataloniens krav om uafhængighed, fordi de siger, at det ville være forfatningsstridigt og ulovligt i henhold til den spanske forfatning.