Sådan får du en god nats søvn selv på flyveturen og larmende hotelværelser – 3 gode råd du kan bruge næste gang du rejser

Hvordan får man sig lige en god nats søvn, når man rejser om natten? Og hvad gør man, hvis larmende hotelgæster holder én vågen? Hvad end man rejser i fly, eller som passager i tog, bil eller bus, kan det være meget svært at få lukket et øje, når man er omringet af masser af fart, støj eller aktivitet.

Samtidig er det ofte meget vigtigt, at man får sig noget søvn og hvile, så man er klar til hvad end, der venter én på rejsedestinationen, og en stor gene, hvis søvnløse nætter ødelægger ferien eller arbejdsevnen. Læs med her, og få tre gode råd til at få en god nats søvn, selv på flyveturen eller et larmende hotel.

Invester i ørepropper i høj kvalitet

Ja, det er nok næsten det første rekvisit, der dukker op på nethinden, når man tænker på at lukke al støj ude. Desværre er det dog langt fra altid, man kan få fat i nogle ørepropper, som rent faktisk duer til noget som helst. Mange ørepropper er til engangsbrug, billige, og ikke særlig effektive overhovedet.

Hvis du for alvor har behov for at lukke af for støj og larm omkring dig, for at få en god nats søvn, har du brug for et par gode ørepropper, som gør, hvad de lover. Du har kort sagt brug for ørepropper i høj kvalitet. Heldigvis kan du finde frem til markedets absolut bedste ørepropper ved at læse om hvilke ørepropper, der klarer sig bedst i test, og lukker mest mulig støj ude, samtidig med at være både komfortable og slidstærke i brug.

Det gælder om at erhverve sig nogle ørepropper, som er lavet i et genanvendeligt materiale. Dette er ganske enkelt både mest bæredygtigt og smart, idet du altid kan have dem med dig, både hjemme og når du skal på farten. Brug nettet og bedst i test-artikler til at læse og lære mere om de forskellige typer af ørepropper på markedet, og om hvilke, der er allerbedst til prisen.

Sørg for at finde ørepropper, som passer rigtig godt til netop dine ører, og sidder sikkert og tæt. Alternativt kan du simpelthen, hvis du har et stort behov for lyddæmpning, få designet og lavet ørepropper specielt til dig og dine ører. Dette er selvfølgelig en investering og lidt dyrere løsning, men det kan helt bestemt betale sig, hvis du vil have behov for at anvende dem ofte eller til hverdag. Erhverv, hvori det kan være rart, eller ligefrem nødvendigt, at støjdæmpe, gælder alt fra undervisningssektoren til håndværkerfag.

Anvend en sovemaske

Larm og støj er bestemt ikke det eneste, man kan have behov for at lukke ude, når man prøver på at sove under en rejse, eller på anden måde har brug for hvile. Lys er noget, der påvirker os mindst lige så meget som lyd, og som kan holde os vågne om natten. Et super godt første skridt til at få hvile, enten når man rejser om natten, eller har brug for at lukke et generende lys på et hotelværelse ude, er at tage en sovemaske på.

At skaffe en sovemaske kan være lidt mere simpelt, end at skaffe sig ørepropper i høj kvalitet. Her er den vigtigste faktor nemlig blot, at den er lavet i et stof, som for alvor lukker lyset ude. Dertil må den gerne have lidt tyngde, således at den bliver over øjenlågene, når du ligger, og være syet i en ergonomisk model.

Det gør heller ikke noget, hvis den er i et naturmateriale i stedet for noget syntetisk – men dette er mest vigtigt for den, som går op i hudpleje. Et åndbart materiale er nemlig essentielt for at hudens porrer ikke ophober urenheder.

Lys fortæller os mennesker, at det er dag, og at vi skal være vågne. Derfor er også elektrisk lys et problem for de fleste, som forsøger at sove. At sidde i et fly, et tog eller en bus om natten, vil altid indebære elektrisk lys fra maskinen, køretøjet, andre bilister eller medpassagerer. Derfor er en sovemaske et simpelt redskab, som faktisk er enormt vigtigt at have med sig på tur.

Find ro og tryghed

Uro, nervøsitet, eller bare en let spænding, følger faktisk med de fleste rejseaktiviteter. Uanset, hvor meget man er vant til at rejse, eller siger til sig selv og andre, at det ikke er nogen sag, så er krop og sind faktisk i beredskab, når du skal afsted. Især, hvis du skal ud i ukendte farvande, og for eksempel besøge et land eller en by, du aldrig har været i før. Det er nemlig i vores natur i en eller anden grad at frygte det ukendte, og at reagere på at blive taget ud af vores vante rammer.

Derfor vil selv den modigste mand blive påvirket en smule på sit nervesystem, når han skal ud at opleve verden, og det kan være svært for ham at falde til ro og i søvn. I hvert fald indtil han har vænnet sig til den situation, det er at rejse, eller indtil han er blevet bekendt med de nye omgivelser. Dette er der ingen skam i –  det er meget menneskeligt.

En måde at snyde sig selv til at finde ro, og sit system til at blive mere trygt, er at se eller lytte til god underholdning, som man kender. Det gælder om at finde den podcast eller den serie frem, som man altid bliver glad af. Det kan være, du er typen, der elsker at gense en bestemt serie, som er sjov, og altid får dig til at grine. Eller måske er du vild med litteratur, og vil lytte til en god lydbog.

Når du har noget positivt at rette din opmærksomhed mod, vil det være lettere at finde hvile og ro på rejsen. Det kan især være nødvendigt at medbringe denne underholdning, hvis du rejser alene, og ikke kan finde tryghed i sidde ved siden af én, du kender. Vi mennesker er nemlig endnu mere flokdyr, end vi tænker over til hverdag, og det kan påvirke os ganske meget at være ude, hvor vi ikke kender en sjæl, og er langt fra dem, vi har kær.

Nye oplevelser kræver en modvægt. Har du kastet dig ud i mange nye oplevelser eller arbejdsopgaver, mødt mange nye mennesker eller lignende, vil du typisk have brug for at restituere efterfølgende. Med underholdning på din rejse kan du få dig en pause fra hjernens tankestrøm, og altså hurtigere blive klar til at lukke ører og øjne for at sove en god nats søvn.