Sådan bliver du klar til sommerens strandsæson – arbejdet starter nu

Når der er ved at være et par måneder til sommer, og man allerede ved, at man skal bruge meget af tiden på en strand i Catalonien eller bare herhjemme i Danmark, så er der også mange, der begynder at tænke over, om man egentlig er klar til at vise sin krop frem i en bikini. Og det er måske også tilfældet for dig?

Man kan måske have et billede i sit hoved af, hvad den perfekte bikinikrop er, men i virkeligheden er det jo meget forskelligt, hvordan en smuk krop kan se ud. Så hvis du gerne vil være klar til sommerens strandsæson og være stolt af din krop, så starter arbejdet lige nu. Få inspiration herunder.

Huskereglen inden du går i gang: Gå efter et varigt vægttab

Når man går i gang med sin mission om at få sin krop helt klar til sommerens strandsæson, så skal man lige huske at minde sig selv om, hvad der er realistisk at opnå. Uanset hvad er det jo rigtig fint at leve sundere, hvilket indebærer sund kost og motion i hverdagen, men man skal også lige være klar på, at man ikke behøver at presse sig selv til et stå knivskarpt, og at det også er meget forskelligt fra krop til krop, hvor meget man kan nå at tabe sig. 

Der er nogen, som bare er født med en krop, hvor man ikke rigtig kan se det, hvis de spiser usundt, og så er der omvendt andre, hvor man tydeligere kan se det. Så hvis man netop går efter at tabe sig for at se godt ud på stranden, så skal man huske det mentale i den proces – det skal være noget, man gør, fordi man gerne vil leve sundere og ønsker et varigt vægttab. Og så er det bare en bonus, hvis man kommer til at stå lidt skarpere på stranden.

Prøv et vægttabskursus eller personlig træner

Hvis man har besluttet sig for, at man gerne vil i gang med at tabe et par kilo og netop er interesseret i at få opstartet et vægttab der rent faktisk holder, så er der faktisk professionel hjælp at hente. Det kan for eksempel være i form af et vægttabskursus, der hjælper med at omlægge nogle af de vaner man har i hverdagen, og så kan det også være med brug af personlig træner.

Her skal man også lige gøre op med sig selv, om det skal handle mest og træningen eller om det skal handle mest om kosten – eller måske lige meget om begge dele. At tabe sig kan nemlig ske på flere forskellige måder og i flere forskellige tempo, så det er egentlig bare med at finde den rette metode, som man har det bedst med.

Lav din kost om

Man behøver dog ikke nødvendigvis at tage brug af professionelle kostvejledere og trænere for at komme i gang med sit vægttab – man kan nemlig sagtens omlægge sin livsstil på egen hånd, og første skridt i den retning er at tage et kig på sin kost.

De fleste har nok nogle madvaner, som ikke er de sundeste, og disse vaner skal man altså bare få til at fylde mindre i sin hverdag. Ved blot at lave en søgning på nettet, kan man hurtigt finde frem til, hvad en sund kost består af, så det er egentlig bare noget, man kan forsøge at efterleve. Ellers er en god hovedregel egentlig bare at spise en masse frugt og grønt – og ellers bare sundt og varieret. Det kan man selv prøve sig lidt frem med.

Mere motion i hverdagen

Man kan tabe sig og gøre sin krop mere klar til strandsæsonen ved at spise sundere til hverdag, men det kan også hjælpe en del, hvis man er mere aktiv til hverdag. Man behøver ikke nødvendigvis at stå og pumpe jern og styrketræne nede i fitnesscenteret – man skal bare have en form for bevægelse ind i sin hverdag.

Her gælder det egentlig om at finde noget, man synes er sjovt, og som passer til ens temperament. Det kan være alt fra at løbe til at dyrke yoga til at starte til dans. Så længe man får noget bevægelse ind i sin hverdag – det vil man kunne se på kroppen på den lange bane!