Prøv en af de største fodboldoplevelser i Spanien – se El Clásico i Barcelona

Betydningen af El Clásico kan slet ikke overdrives. Det er ne kæmpe kamp, ikke bare i Spanien, men i hele verden. Når Real Madrid og Barcelona mødes er der mange millioner verden over der ser med. Det skyldes flere forhold, som har været afgørende for at lige netop den kamp er blevet så stor et tilløbsstykke. Det er også derfor at hvis du er fodboldinteresseret og får muligheden for at komme ind at se El Clásico, så skal du gøre alvor af det.

Det vil uden tvivl være en oplevelse for livet og noget der vil gøre dig som fodboldfan helt “høj”. Udover fodbolden på banen, så er der også hele stemningen omkring kampen. De mange tusinde mennesker på lægterne er nemlig med til at sætte de helt rigtige rammer. 

Historisk opgør

Noget af det der gør El Clásico til noget helt særligt, er den specielle historie opgøret har. Det trækker tråde helt tilbage til diktaturet under Franco i Spanien, hvor hovedstadsklubben Real Madrid var diktatorens foretrukne. Et andet vigtigt aspekt i El Clásico er den selvstændighedstrang, som mange catalanere har. Der er mange af Barcelonas fans der ønsker et selvstændigt Catalonien og fodboldklubben er blevet et symbol på denne kamp for selvstændighed.

Det er også et aspekt der gør El Clásico til noget helt specielt. Der findes mange store fodboldkampe rundt omkring i Europa, men det er de færreste steder, hvor der er spørgsmål som undertrykkelse under tidligere diktaturer og et ønske om selvstændighed i spil. Det er spørgsmål som i den grad stadig er aktuelle, når Real Madrid møder Barcelona på grønsværen.

Læs op på de historiske forhold

Det går ikke at man møder uforberedt op til et El Clásico, hvis man er så heldig at få billet til kampen. Man bør derfor lave noget forarbejde, så man har helt styr på, hvorfor lige netop denne kamp, er noget helt magisk. Det er de færreste forundt at se El Clásico, om end det er på Santiago Bernabeu i Madrid eller på Camp Nou i Barcelona.

Det er to ikoniske og kæmpestore stadions. Er man Barcelona fan, så vil man nok naturligt have et stort ønske om at besøge Camp Nou og kan det være i forbindelse med et El Clásico, så bliver det bare ikke større. Med en guiden stadiontour, kan du få en masse viden om klubben, dens meritter og historie. Du vil også se stadion, omklædningsrum, pokalskab og meget mere. Det kan være rigtig fedt at komme ind i maskinrummet og se hvordan en fodboldklub er indrettet. 

Bliv klædt på til kampen

Hvis man er så heldig at man skal ind at se El Clásico, så skal man også sørge for at være klædt ordentligt på til kampen. Er man Barca fan, så skal man nok ud af finde sig en Barcelona trøje. Det er også en af de fodboldtrøjer der bliver solgt flest af.

Det går nemlig ikke at man møder op til kampen uden at være klædt på i klubbens farver. Når det er sådan at man har fået billetter til så speciel en kamp, så kan man ikke gå ned på udstyret. Det skal bare være i orden. Der er mange steder hvor man kan spare, men det skal nok ikke lige være der. 

Planlæg hele turen

Hvis man skal ned og se El Clásico, så er der selvfølgelig helt naturligt nogle ting der skal planlægges. Man skal have planlagt turen derned. Hvor mange dage ønsker man at have i Barcelona. Når man ved det, så kan man begynde at finde de billigste flybilletter. Det kan være en god idé at være ude i god tid med den slags.

Så skal man også have fundet et hotel. Det kan også være at man har nogle ting man gerne vil se eller opleve i Barcelona. På den måde kan man gøre det til mere end “blot” en fodboldtur. Barcelona er en turister by med meget at byde på. Der er også en strand, så man kan sagtens pakke badetøjet. Det er en by med masser af solskinstimer, så sandsynligheden for varmt og dejligt vejr er god. 

Minder for livet

For nogle kan det måske lyde underligt eller plat, men hvis man som fodboldfan ser El Clásico live, så kan det virkelig være et minde for livet og en kæmpe oplevelse. Det er den slags oplevelser, som man kan tage med sig og huske tilbage på med stor glæde. Det er den slags oplevelser man ikke skal undervurdere betydningen af. Undersøgelser viser faktisk også at noget af det folk finder den største glæde ved er oplevelser, og at de fleste prioriterer at bruge deres penge på oplevelser i stedet for materielle ting. 

Tag med vennerne eller familien

Det er selvfølgelig ikke sikkert at man har fået ret mange billetter til El Clásico. Det kan være man kun har fået fingrene i to billetter og så kan det godt være svært at vælge hvem man lige skal tage med. Hvis man har fået fat i flere billetter, så kan det måske være at man skal lave en familietur ud af det. Man kan selvfølgelig også tage ens fodboldgale venner med. Det vil uden tvivl kunne blive en rigtig stor oplevelse for de fodboldgutter.

Begynd at glæd dig til det

Hvis man har fået fingrene i billetter til El Clásico, så kan man roligt begynde at glæde sig til den helt særlige oplevelse. Det gør som sagt måske bedst ved at man læser op på opgøret, så man lige er helt klar over betydningen og de historiske forhold opgøret også rummer. Jo mere man læser om kampen og ser gamle klip fra tidligere kampe mellem Real Madrid og Barcelona, jo mere vil man nok også begynde at glæde sig til det.

Der er så mange store spillere der har spillet for de to klubber og de to klubber har af flere omgange haft nogle af de bedste fodboldhold nogensinde. Guardiolas Barcelona hold i slutningen af 00’erne og starten af 10’erne med Messi, Xavi og Iniesta var et fantastisk hold. De seneste år har Real Madrid også haft et formidabelt hold, som har vundet Champions League som det passede dem.