Pas på hjemmet mens du er på ferie i Catalonien – sådan gør du

En stor del af at kunne slappe af, når du er på ferie i Catalonien, er at føle sig sikker på, at alt er som det skal være derhjemme. Altså du skal skal kunne være tryg i tanken om at dit hjem er sikkert, og ikke får besøg af gæster der ikke er velkomne. Det kan du opnå på flere måder.

Slap af i Catalonien

Som du sikkert ved, er Catalonien i det nordøstlige Spanien et fantastisk sted at hold ferie. Området, der har sit eget sprog og delvist selvstyre, byder på så mange muligheder for at få et fantastisk ophold. I Catalonien kan du både opleve fantastisk kultur og så kan du nyde det fantastiske klima på de virkelig lækre strande som regionen byder på. Det er få ting der er som en ferie. Catalonien, specielt hvis du føler dig tryg.

Overvågning giver ro

Den perfekte måde til at du kan føle sig sikker og rolig, når du er på ferie i Catalonien, er at have overvågningskameraer med wifi i dit hjem. Så kan du altid følge med i hvad der sker på hjemmefronten, og hele tiden tjekke der ikke er nogen problemer. Det kan super let styres via en app på din smartphone, så du er super fleksibel til at rejse og opholde dig, hvor du synes.

Nyd Barcelona

Selvfølgelig skal du til Barcelona, når du er i Catalonien. Millionbyen byder på alt, hvad hjertet begærer. Barcelona er hovedbyen i Catalonien. Den er desuden den næststørste by i Spanien og har omkring 1,7 millioner indbyggere. Det er en by med utrolig mange attraktioner, med rigtig meget kultur, med imponerende ude- og natteliv og så den fantastiske ting, at du kan kombinere dette med at holde badeferie på de lækre strande, der er i byen. Barcelona har ganske enkelt det hele og skal bare nydes.

Synlige kameraer har stor effekt 

En ting der kan hjælpe med at give dig ekstra ro i forbindelse med dit ophold i Barcelona er den afskrækkende virkning, som synlige kamera i dit hjem giver. Det virker ganske enkelt meget forebyggende, når potentielle indbrudstyve ikke er i tvivl om at du har overvågningssystem. Det er for risikabelt at direkte opsøge at blive fanget på et overvågningskamera. Det er altid bedre at være præventiv end at risikere indbrud i dit hjem.

Automatisk tænd og sluk virker præventivt

Når du er i Catalonien kan du lige så godt være så præventiv som muligt for at indgå indbrud hjemme hus dig selv. Et af de gode tiltag er at få installeret at lyset automatisk tænder og slukker i dit hjem. Altså få skabt en illusion om at der er mennesker i din bolig.

Sagrada Família er et must, når du er i Catalonien

Når du er i Barcelona, så skal du bare ligge vejen forbi det fantastiske Sagrada Família. Den katolske kirke er ganske enkelt noget helt unik som du skal give dig tid til at nyde i fred og ro. Byggeriet med kirken blev indledt i anden halvdel af 1800-tallet, og fra 1883 blev den verdensberømte arkitekt Antoni Gaudi sat på projektet og ændrede designet fuldstændigt til det imponerede bygningsværk du kan se i dag.

Gaudi ville bygge tolv tårne, der skulle have en højde på mellem 90 og 120 meter. Gaudi blev dog svækket af sygdom, og endte med at dø i 1926 uden at gøre arbejdet med kirken færdigt. En del af kirken og i øvrigt også modellerne for bygningsværket, blev ødelagt under den spanske borgerkrig i 1930’erne. Flere kendte og respekterede arkitekter har siden overtaget arbejdet, men det er endnu ikke færdiggjort. Sagrada Família er blandt de største turistattraktioner i ikke bare Catalonien, men i hele Spanien.

Få nogen til at bo hos dig

Endnu en god mulighed for at kunne føle dig rolig når du besøger Sagrada Familia eller andre steder i Catalonien, er at have nogen boende i dit hus. Det virker meget præventivt, at vise at der mennesker i huset, og skræmmer helt sikkert potentielle indbrudstyve.

Andre fordele ved at have overvågningskamera

Ud over de oplagte fordele som den præventive effekt, og at du altid kan tjekke hvad der foregår på din grund, så er der også den fordel med videoovervågning, at du vil få en besked, når der er en bevægelse på din grund. Så du ved at hvis du ingen beskeder har fået, så er der fred og ro og du kan slappe af og føle dig sikker. Dette bliver yderligere forstærket, hvis du får placeret dine kameraer steder, hvor du ved at det er muligt at bryde ind i din ejendom. Dette gælder også i kælderen.

Kan også være ulemper

Der kan også være visse ulemper ved at have overvågningskamera på din ejendom. Du øger selvfølgelig overvågningen af dig selv og i princippet kan dit system blev hacket, og dermed give adgang til billeder af dig i forskellige situationer. Evt. tyve kan skjule deres ansigt, og så er det ofte ikke muligt at lokalisere dem via billederne.

Dermed har din tryghed været falsk. Endnu en lille ulempe er at der kan komme falske alarmer, hvis fugle eller andre dyr aktiverer din alarm. Det gælder dog blot om at være bevidst om at disse ulemper eksisterer og tage dine forholdsregler ud fra dette.

Husk at have styr på reglerne

Når du har besluttet dig for at vil have overvågningskameraer på din ejendom, så skal du selvfølgelig have styr på de regler, der findes omkring dette. Du skal vide at det kun er din private ejendom, som du må overvåge. Du må nemlig ikke sætte kamera til at overvåge offentlig vej, gade eller plads. Du må selvfølgelig heller ikke film din nabos grund. Desuden skal dine optagelser sikres med kryptering eller firewalls af sikkerhedsmæssige grunde, også skal dine optagelser slettes. Det er dig som ejer af ejendommen, der har ansvaret for at disse regler overholdes og ikke andre.

Billigt at komme igang

Der findes naturligvis flere niveauer af løsninger med overvågningskameraer, du kan vælge imellem. Det valg skal du træffe ud fra det behov du har. Men faktisk er det forholdsvist billigt at komme igang. Med en investering på et par hundrede kroner kan du få et kamera og forholdsvis let sætte det. Men kvalitet og pris hænger sammen, så du skal rammet det rette niveau omkring dette og dermed opnå den gode tryghed, når du skal rejse til Catalonien.