Giver det mening at låne penge for at tage på ferie? Svaret får du her

Alle mennesker har brug for pauser i form af ferier. For hverdagene er for mange fyldt med travlhed i form af studie, job, børn, daglige pligter m.m. Ferier er med til, at vi lader op og ligeledes får mulighed for at opleve andre spændende ting. Både med kæreste, venner og familie, som rejser også udgør.

Har jeg råd til ferie?

Det er et spørgsmål mange unge mennesker stiller sig selv. For udover en SU som studerende skal der tjenes penge til dagen og vejen, hvilket gør at økonomien godt kan være stram. Dertil har man måske heller ej helt fået etableret sig og huslejen kan trække en del i ens budget.

Det gør til tider, at man kan behøve ekstra penge i form af et lån. Specielt til en trængende ferie. Men argumenterne for at låne penge til ferie bør sammenholdes med lånets stand. Med dette forstås pålægges månedligt af gebyrer og renter. Men se forskellige udbydere af lån med hurtig udbetaling her, for at regne på hvad der bedst tjener din økonomi, udover argumenterne som kunne være:

  1. Jeg er udbrændt
  2. Jeg har ikke haft ferie længe
  3. Jeg trænger til en pause fra mit studie og job
  4. Har brug for en tænkepause om jeg er rette sted
  5. Jeg dealer med nogle personlige problemer
  6. Jeg er i sorg

Det er altid vigtigt, at prioriterer sig selv før alle andre. For at kunne give omsorg til andre, skal man nemlig også selv være fyldt op. Men i hektiske og travle hverdage, kan det til tider være svært at nå det hele. Især hvis man også har mindre børn.

Derfor er ferier væsentlige for vores generelle tilstand og velbefindende. For ingen er i sidste ende tjent med, at man går ned med flaget. Derfor er det vigtigt, at mærke efter og også imødekomme egne behov. Således at ens liv er i sund balance både med omsorg for sig selv men også med sine omgivelser.

Hvad hvis jeg ikke kan betale lånet tilbage?

Alle lån har betingelser, som skal opfyldes. Trods det kan vi alle komme i situationer, hvor vi ikke kan imødekomme betingelserne. Det kunne være situationer som følgende:

Jeg fik alligevel ikke det job

Jeg kan først starte på jobbet senere end forventet

Jeg måtte stoppe jobbet, idet jeg ikke kunne få studiet til at passe sammen

Ved du med sikkerhed allerede nu, at du ikke kan tilbagebetale lånet med de pålagte renter og gebyrer, så er det måske en bedre ide at spørge i dit netværk. Om nogen har muligheden for at låne dig pengene rentefrit. For netop også at undgå at få ondt i maven over eventuelle økonomiske bekymringer.

Har du dog et job i vente efter endt studie, hvor du med sikkerhed ved at du skal starte. Så ser din økonomiske situation trods alt bedre ud henover året. Det gør selvfølgelig, at du sagtens kan argumentere for at rejse forinden opstart. Netop for at holde ferie, som du trods alt skal spare sammen til det nye sted. Ferie er også oplagt at tage inden et nyt jobstart, da et nye job også kan være krævende mentalt. Indtil man er kommet ind i tingene.

Glæd dig til din ferie

Beslutter du dig for at låne pengene til din ferie, så glæd dig. For trods hvilken økonomiske situation du end måtte havne i, så har man måske forældre, der kan hjælpe en økonomisk for en periode i form af et lån. Man kan også ringe til låneudbyderen og fortælle om sin situation og heraf bede om udsættelse på sit lån.

Det vigtigste er, at man forsøger at gøre noget frem for ikke at gøre noget. Skulle det rette job først vise sig senere, så er muligheden jo, at man så kan spare lidt på ikke så nødvendige ting og heraf afdrage lidt mere.

Andre årsager til jobmangel

Nedskæringer kan også være væsentlige begivenheder, som vi ikke selv er herre over. Det gør selvfølgelig, at det kan være sværere at finde et job. Trods man søger ihærdigt. Her kan man dog forsøge at få et job igennem sit netværk. Oftest kan det være fordelagtigt at kende nogen, som kan anbefale en. Det kan om ikke andet være en vej ind og vise hvad man kan.

Hvilken ferie skal jeg vælge?

Der er et hav af smukke steder, som alle er et besøg værd. Men solskinsferier er altid oplagte, hvis man energiforladt af flere grunde. Solen, naturen og vandet er afstressende for os, men bidrager også til ro, afslapning og opladning. Du kan dertil sagtens indtænke økonomi i din ferie, så du ikke bruger flere penge end nødvendigt. Her nogle bud:

1. Gå efter de billige restauranter

2. Køb toldfrit om nødvendigt

3. Handl lokalt til nogle af dine drikkevarer og måltider

4. Gå også efter tilbud i forretninger som hjemme

5. Medbring eventuelt rugbrød m.m. i kufferten

Ferier som ung

Trods man også forsøger at gøre sig nogle besparelser i sit feriebudget, så er man som ung også ung. Underforstået at der også godt må være lidt gang i den på ens ferie. For at møde andre unge bidrager også positivt til ens sociale liv. Derfor bør du også have i tankerne, at det sted, du udvælger også passer med dine ønsker for din ferie.

Catalonien kunne være et bud, hvis du også har en ide om, at din ferie også gerne må kunne kombineres til noget af dit studie. Der er varmt året rundt, dog i vinterperioden november til februar som foråret herhjemme omkring 12 grader. Hovedstaden Barcelona er dertil en smuk og kulturel by som også ligger tæt til vandet. Hvilket gør byen enorm attraktiv for kulturinteressede men også unge mennesker, som også gerne vil bylivet.

Vælger du at rejse med en ven eller kæreste

Det er altid vigtigt at forventningsafstemme hinandens ønsker for en god ferie. For bryder du dig ikke om at rejse alene, så er det oplagt at rejse med en ven eller sin kæreste. Og ønsker du mere afslapning ved vandet end din ledsager, så kan man jo planlægge sig ud af det. Eventuelt opdage lidt på egen hånd, tage en bog med eller arbejde lidt hvis det er nødvendigt.

Heraf skabes nogle små frirum til, som gør at begge får opfyldt deres forskellige behov for en god ferie. Nogle mennesker har også bare brug for at være i nuet, uden at alle ting er planlagt til mindste detalje. Men der er også mennesker, der er nødsaget til at tage sig af vigtigt arbejde trods ferie.

Ferier man ser tilbage på

På mange måder er ferie også guld på kontoen, når man ser tilbage på sit liv. For tanken kan melde sig; godt at jeg gjorde det trods prisen. For det var en ferie, som var tiltrængt lige på dette tidspunkt i ens liv.