Fra Barcelona til Palma de Mallorca – skal du tage færgen eller flyet?

Der er mange måder at rejse på, og det er forskelligt, hvad man foretrækker. Nogle rejser på samme måde hver gang, mens andre ser på prisforskelle fra gang til gang.

Det kan være svært at vide, hvad der er mest praktisk både komfortmæssigt og på det økonomiske spektrum, og derfor kan du her læse om fordele ved at rejse med henholdsvis færge og fly og få lidt tips og tricks til, hvordan du gør din rejse mest behagelig.

Budget og priser

Det kan være svært på forhånd at vide, hvad der er billigst. Priserne på rejser varierer hele tiden, og derfor er det en god idé hele tiden at holde sig opdateret på forskellige websites omkring, hvad prisen ligger på i det øjeblik, i overvejer at bestille billetter. De fleste har naturligvis lagt et budget for deres rejse, og når først det er gjort, handler det bare om at finde de billetter, der ligger inden for budgettet.

Det kan være en god idé, hvis i allerede ved, hvor i gerne vil hen, at bestille billetterne i vinterperioden.

På den måde bliver det lettere at få adgang til de billigere billetter inden de er udsolgte, uanset om i vil rejse med fly eller færge. Klik her for at få et overblik over priser.

Fordele ved at rejse med fly

Der er mange mennesker, som foretrækker at rejse med fly, når de skal på ferie. Hvis du ikke er én af dem, der har problemer med højder, er fly en dejlig måde at rejse på. Det går hurtigt, det er sikkert, og det er også en god oplevelse.

Man kommer i god feriestemning af at rejse med fly, og man kan ikke andet end at blive i godt humør ved at opleve forskellige lande fra højderne. Det er både sjovt og spændende, og har du børn med på ferien, vil de helt sikkert også synes, at det er en god måde at rejse på.

Flyveturen kan nærmest være en oplevelse i sig selv.

Fordele ved at rejse med færge

Der er mange fordele ved at rejse med færge, hvis du er mere til den transportmetode. Hvis du for eksempel ikke er glad for højder, kan færgen været et godt alternativ. Uanset om man rejser med færge eller fly, risikerer man dog lidt ubehag i form af vind og vejr, som kan gøre rejsen mere ubehagelig. Er du særligt modtagelig over for søsyge, findes der heldigvis tabletter mod det.

En af de mange fordele ved at vælge færgen som transportmetode er, at du får mere frihed under selve turen. I et fly skal man være fastspændt og sidde på sin plads under turen, men på en færge har du mere frihed til at bevæge dig rundt, besøge shoppen, små caféer ombord og den slags.

Det kan være en fordel, hvis man synes, at en tur i flyet kan være lang i forhold til at sidde stille i mange timer. Turen på en færge tager ofte længere tid, men til gengæld er den mere behagelig. Udover frihed til at bevæge sig rundt, er der ofte også mere plads ved sæderne.

Hvis i gerne vil have bil med på ferien, så i har mulighed for at bevæge jer rundt, er færgen også et godt bud på en måde at rejse på. På mange færger er der mulighed for at tage bilen med, og det kan være en god mulighed.

Hvis man har børn med på ferie, er det især skønt med friheden til selv at vælge, hvornår man vil se seværdigheder og lignende.

Personlige præferencer

Det er meget forskelligt, hvordan man foretrækker at rejse, og egentligt handler det i bund og grund om at få styr på sine prioriteter. Er det vigtigste en behagelig rejse? Er det vigtigste at få den billigste rejse? Eller foretrækker du ikke noget bestemt og lader det derfor være op til dem, du skal rejse med, hvordan i skal rejse?

Det er heldigvis dejligt nemt at komme på ferie med mange gode transportmuligheder, så man kan vælge sine præferencer ud fra pris, komfort og alt efter om man kun er voksne afsted, eller om der er børn, der skal tages hensyn til.

Gør din rejse behagelig

Uanset om du vælger at rejse med fly eller færge, kan det nemt blive en lang tur, når man ikke kan bevæge sig så meget og venter i spænding på at tage på ferie.

Heldigvis er der nogle ting, du kan gøre, så din rejse bliver mere behagelig. Tag en god bog med, eller download en film på din telefon eller iPad, så du har mulighed for at se film og samtidig have dit device på flytilstand.

Mange vælger at investere i en nakkepude, så man sidder bedre i løbet af turen, og skal du afsted om natten, kan det være en god idé at medbringe et tæppe, så du har mulighed for at sove og holde varmen. Der er mange muligheder, og det er helt op til dig, hvordan du finder rejsen mest behagelig.