Brug af mobiltelefon på ferien – 3 ting du skal være opmærksom på

Skal du ud at rejse? Og vil du gerne kunne skrive eller ringe hjem, søge på Google eller holde dig opdateret på de sociale medier, mens du er afsted? Så er du ligesom så mange andre af os. Efterhånden er det nemlig de færreste af os, der kan forestille os en hverdag uden en mobiltelefon.

Vi føler os nøgne uden den, og vi bruger den i alle situationer. På en måde er det måske den, der langt hen ad vejen er med til at give os den tryghed, som vi behøver i en hverdag, der til tider kan føles både overvældende og travl – og det er noget, som vi især kan støde på, når vi er ude at rejse.

Kan du heller ikke undvære din mobiltelefon i det daglige, og føler du dig nøgen uden den?

Det er nemlig via vores mobiltelefon, at vi har mulighed for at få et overblik.

Det er via denne, vi har vores kontakter og alle de apps, der giver os mulighed for at få styr på vores hverdag. Det kan for eksempel være apps, der har med vores økonomi at gøre, det kan være apps, der sorterer vores underholdning, det kan være apps, der bibeholder alle vores noter og vigtige dokumenter og meget andet.

For mange er mobiltelefonen derfor også et arbejdsredskab, som det kan være svært at være foruden, når der skal udføres nogle effektive arbejdstimer.

Og så skal vi ikke glemme, at den også bare er en privat lille computer, der rummer mange gode minder.

Det kan blive meget dyrt for dig, hvis du vil bruge din mobiltelefon i udlandet

Når du skal ud at rejse, er det dog sjældent, at du kan bruge din mobiltelefon, som du gør herhjemme. Der kan være nogle forskellige ting, der gør, at det kan blive utrolig dyrt for dig, når du forsøger at komme i kontakt med folk, som befinder sig indenfor en anden landegrænse end dig selv, og det betyder, at du kan opleve en stor regning, når du fra udlandet forsøger at kontakte nogle af dem derhjemme.

Derudover er data også nogle steder svimlende dyrt, og før du overhovedet får åbnet din browser eller app til sociale medier op, kan de første hundrede kroner være brugt. Det kan derfor gå hen og blive en meget dyr ferie, hvis ikke du er opmærksom på brugen af mobiltelefon, mens du er på ferie.

Her er de 3 ting, som du bør være opmærksom på, når du rejser med din mobiltelefon

Derfor er der særligt 3 ting, du skal være opmærksom på, når du er afsted. Det er for det første noget, der gælder stedet, som du rejser hen, herefter er det dit mobilabonnement og sidst men ikke mindst behovet for dit forbrug.

Uanset hvad, så kan en løsning for dig være et mobilabonnement hvor du kan bruge data i udlandet, hvis du ikke kan se dig foruden brugen af din mobiltelefon. Det er ofte en udgift, du betaler nu og her ,og så kan du for den pris bruge dit mobilabonnement, mens du er ude at rejse – ofte vil det dog stadig være i et lidt mere begrænset omfang, end hvad du er vant til hjemmefra.

Online kan du finde flere tjenester, der sammenligner de forskellige abonnementer blandt andet i forhold til pris og data, du får i udlandet.

1. Tjek op på det land du skal besøge – befinder det sig fx indenfor eller udenfor EU?

For det første skal du tjekke op på det land, som du rejser til.

Der er nemlig nogle forskelige priser, som du skal forholde dig til, særligt hvis du sammenligner et land, som befinder sig i EU med et land, som ikke gør. Ofte vil det være langt dyrere for dig at bruge din mobiltelefon, hvad end det er til at ringe og skrive Sms’er eller at tilgå data, hvis du befinder dig i et land, der er uden for EU.

Særligt hvis du vælger at rejse uden for EU, bør du derfor lede efter et andet alternativ til dit forbrug. Og det kan med fordel være et mobilabonnement hvor du kan bruge data i udlandet. På den måde kan du nemlig blive ved med at føle dig sikker, selv om du er afsted, hvilket for mange kan være helt essentielt, når man ikke befinder sig inden for de vante rammer.

2. Har du undersøgt, hvad du i forvejen har inkluderet i dit nuværende mobilabonnement?

For det andet skal du tjekke op på, hvad du i forvejen har inkluderet i dit mobilabonnement.

Særligt hvis du rejser til et andet land, som befinder sig inden for EU, er der nemlig i dag flere, der allerede har for eksempel en lille mængde data inkluderet i deres nuværende abonnement. Det kan betyde, at du måske slet ikke har behov for at tilkøbe dig et mobilabonnement, hvor du kan bruge data i udlandet, idet dette allerede er en del af den pris, du betaler til dagligt.

Det kan også være, at din nuværende udbyder har nogle andre alternativer, som kan være praktiske for dig, og derfor bør du også kontakte din nuværende udbyder for at høre, hvilke muligheder de stiller i udsigt til dig i forhold til din rejse.

Og særligt hvis der er tale om en længerevarende rejse, kan det være en fordel at indgå en god aftale med sit selskab.

3. Overvej nu lige hvor meget du har behov for din mobiltelefon, mens du er ude at rejse

Sidst men ikke mindst bør du overveje, hvor meget data og telefoni du har behov for, mens du er ude at rejse.

Du skal huske, at du er taget til et andet land, og derfor bør du ikke tage din telefon-vaner med dig. Måske er der derfor slet ikke behov for at bruge din mobiltelefon en hel masse til blandt andet de sociale medier. Det kan derfor være, at det er nok for dig med det data, du allerede har inkluderet i dit abonnement, hvis du befinder dig indenfor EU, eller også kan et lille tilkøb måske også være ganske givende.

Bare husk, at du er på ferie, og det skal du nyde. Og du nyder bedst tiden ved at befinde dig i nuet.

Derfor er det en fordel med et mobilabonnement, hvor du kan bruge data i udlandet

Men netop det at have adgang til sin mobiltelefon, mens man er ude at rejse kan være vigtigt. Ikke nok med, at den sørger for at give tryghed, fordi man ved, at man altid kan komme i kontakt med folk, hvis man pludselig befinder sig i en situation, hvor et sådant behov opstår.

Så kan den også være praktisk, når man for eksempel skal finde vej. Her er det hurtigt at finde et kort frem, som man kan lade sig guide efter. Derudover findes der også fælere praktiske apps, der hjælper dig med at oversætte, hvilket især er en fordel, når man er ude på en restaurant, hvor menukortet måske ikke lige figurerer på engelsk. Eller også kan det være smart, når du har behov for en valutaomregner. I nogle tilfælde kan det nemlig være meget at bryde sit hoved med, mens man er afsted.