Bedste kuffert? Her er hvad du skal vide om at købe ny kuffert

Hvis du gerne vil rejse til Catalonien, kræver det naturligvis, at du har mulighed for at pakke dine ting. Netop derfor er det vigtigt, at du har en kuffert. Ikke alene skal du have en kuffert. Kufferten skal være også være tilstrækkelig rummelig og praktisk til, at du kan medbringe den på rejsen.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du finder den helt rette kuffert til netop din rejse, kan du læse mere i det følgende. Her finder du gode råd til at udvælge den helt rette kuffert til din næste rejse.

Størrelsen

Når du gerne vil have en kuffert, er den vigtigste egenskab uden tvivl størrelsen. Det er nemlig den, der primært er afgørende for, hvor mange ting du kan pakke. Derudover er kuffertens størrelse også vigtig for, hvorvidt du kan medbringe den i flyet – og til hvilken pris. Hvis du derfor gerne vil flyve til Catalonien, bør du være ekstra opmærksom på, hvilken størrelse kuffert du køber.

Det er flyselskabet selv, der bestemmer, hvor store kufferterne må være. Her gælder der især forskellige regler, hvis du gerne vil have din kuffert med som håndbagage. Ligesådan er der også vidt forskellige regler for, hvad kufferten må veje.

Hvis du har et foretrukken flyselskab, som du ofte anvender, er det derfor en god idé at skele til deres regler. På den måde får du en idé om, hvor stor din kuffert bør være.

Skal du derimod slet ikke flyve, men i stedet køre til Catalonien, gælder der naturligvis helt andre regler. Hvis du kører i din egen bil, bestemmer du helt selv, hvilken størrelsen kufferten skal være. Her bør du blot vælge en kuffert, som passer til bilens bagagerum.

Hvis du skal køre med bus eller tog til Catalonien, bør du i stedet læse op på henholdsvis busselskabet eller togselskabets regler for bagage. Det vil give dig en idé om, hvor stor kufferten skal være. Læs mere her om kufferter, der egner sig godt til flyrejser.

Derfor foretrækker mange at rejse med håndbagage

Når det kommer til flyrejser, er der mange mennesker, der foretrækker at rejse med håndbagage. Det er der flere gode grunde til.

Først og fremmest skal håndbagage ikke checkes ind. Det betyder, at du kan møde en del senere op i lufthavnen. Det betyder naturligvis også, at du kan hoppe køen til indcheckning over. Ligesådan skal du heller ikke vente på bagagen i destinationslufthavnen. Hvis du derfor blot skal på en kortere rejse, er det ofte oplagt kun at rejse med håndbagage. Det får du væsentligt nemmere og hurtigere igennem lufthavnen.

Vægten

Uanset hvordan du vælger at rejse, er det altid en god idé at tænke på kuffertens vægt. Der er nemlig ingen grund til at have en tungere kuffert end højest nødvendigt. En lettere kuffert er nemmere at manøvre rundt med, og så er den også lettere at bære.

Hvis du skal rejse med fly, er der særlig god grund til at vælge en let kuffert. Her bliver din kuffert nemlig vejet, da den skal holde sig under en vis maksimalvægt. Hvis vægten overstiger det antal kg, som flyselskabet har fastsat som maksimum, vil du kunne til at betale ekstra. Derfor er der god grund til at vælge en let kuffert, hvis du skal ud og flyve. Desto mindre kufferten vejer, desto mere indhold kan du have i kufferten. Derfor vælger mange mennesker også en såkaldt letvægtskuffert. Se udvalget her af den slags kufferter.

Materialet

Når du skal købe en ny kuffert, er selve materialet på kufferten også vigtigt. Her er der overordnede to slags kufferter, som der skelnes imellem:

  • Softcase
  • Hardcase

Hvis du ikke har hørt om disse typer før, er en softcase en kuffert, der er fremstillet af bløde materialer. Derimod er en hardcase en kuffert, der er fremstillet af hårde materialer. Der er naturligvis både fordele og ulemper ved begge.

Hvis du vælger en hardcase kuffert

En hardcase kuffert vil, som nævnt, være af hårde materialer. Det giver derfor også kufferten en hård overflade, der yder en god beskyttelse af indholdet. Hvis du vælger en hardcase kuffert, får du derfor følgende fordele med i købet:

  • God beskyttelse af skrøbeligt indhold
  • Regn- og vandafvisende overflade, der ikke absorberer vand
  • En overflade der er let at rengøre
  • Lang holdbarhed

Som du kan se, er der altså mange gode grunde til at vælge en hardcase kuffert, når du skal ud og rejse.

Hvis du vælger en softcase kuffert

Du kan naturligvis også vælge en softcase kuffert. Denne slags kuffert vil være fremstillet af stof. Derfor yder den heller ikke helt samme beskyttelse som en hardcase kuffert. Til gengæld har denne type kuffert sine egne fordele:

  • Stoffet kan udvide sig, så du kan have flere ting i kufferten
  • Kufferten kan trykkes sammen, så den ikke fylder så meget
  • Har ofte smarte yderlommer, hvor du kan placere ting, der skal være lettilgængelige
  • Kan anvendes i længere tid end en hardcase kuffert, før den viser tegn på slidtage

Derfor er der også flere gode grunde til at vælge en softcase kuffert. Derfor kommer det rette valg helt an på dig, dit indhold i kufferten og din rejsemetode.

Sådan vælger du mellem softcase og hardcase

Hvis du for eksempel flyver, vil din kuffert ofte blive behandlet ret hårdhændet. Hvis du samtidig også har skrøbelig bagage i din kuffert, vil en hardcase kuffert formentlig være det bedste valg.

Hvis du derimod selv kører på ferie, kan du selv håndtere din kuffert skånsomt. Til gengæld kan det hurtigt blive trængt med pladsen. I så fald er en softcase kuffert formentlig et bedre valg.

Hjul

I dag har de fleste kufferter hjul. Det skyldes, at du let skal kunne transportere kufferten fra A til B. Særligt, hvis du flyver, er det en fordel med en transportabel kuffert.

Men faktisk skal du ikke blot tage stilling til, om kufferten skal have hjul. Du skal også tage stilling til, om den skal have to eller fire hjul. Også her er der fordele og ulemper ved hvert valg.

En kuffert med fire hjul kan du dreje 360 grader. På den måde kan du nemmere trække kufferten gennem eksempelvis lufthavnen og eventuelle byområder. Derudover giver de fire hjul også et væsentlig mere behageligt træk, der nedsætter risikoen for, at du får arbejdsskader i dine led. Til gengæld egner fire hjul sig knapt så godt til ujævnt terræn.

Hvis du derfor skal trække din kuffert over ujævnt terræn, for eksempel i landområder, vil det ofte være en bedre idé med en kuffert, der har to hjul. Disse hjul vil ofte have en bedre holdbarhed.

Farven

Der er ingen tvivl om, at en kuffert først og fremmest skal være praktisk. Men derudover må den naturligvis også gerne være flot. Eller som minimum nem at genkende. Det gælder især, hvis du skal rejse med fly og har indchecket din kuffert.

Det kan være svært at udpege sin sorte kuffert blandt et utal af andre sorte kufferter. Derfor er der også mange mennesker, der vælger en kuffert i en anderledes farve. Eventuelt kombineret med en særlig keyhanger i lynlåsen. På den måde er kufferten nemmere at få øje på.

Derfor kan det være en god idé at vælge en kuffert, der har en særlig farve, hvis du primært skal bruge den til flyrejser.